„МАКЕДОНСКИ ПРИКАЗНИ ЗА ФИЛИП И АЛЕКСАНДАР “ издадена во Америка и достапна преку светски он-лајн книжари

 

 

Објавено: 08.02.2013

 

На крајот од 2012 година „Македонски приказни за Филип и Александар “ е издадена на англиски јазик во Америка од страна на издавачката куќа Ауторхаус ( www.authorhouse.com ) со што книгата им стана достапна на читателите од целиот свет во три варијанти, во боја, во црно-бела верзија и во електронска форма.

 

За време на саемот, кој се одржа од 05-10.09.2012 година заедно со оваа книга беа изложени поголем број на изданија на македонски автори на македонски и руски јазик, со што се промовираше македонската култура пред големиот број на посетители.

 

Покрај можноста за он-лајн нарачка преку оваа издавачка куќа, истата се наоѓа и во понудата на најголемите светски он-лајн книжари www.amazon.com и www.barnesandnoble.com под наслов Macedonian Stories about Philip and Alexander.

 

Назад